Social Icons

.

02 June 2014

Top 5 filme S.F. pe care trebuie să le vezi

THE LORD OF THE RINGS- Stăpânul inelelor
Este un film epic, bazat pe cărţile cu acelaşi nume care au creat genul fantastic. "Stăpânul inelelor" are de toate, la propriu: elfi, gnomi, hobiţi, o istorie vastă, copaci care vorbesc, politică, monştrii, o aventură epică, prietenie, dragoni. Nu există nicio carte sau vreun film mai fundamental pentru genul fantasy decât "Stăpânul inelelor".

 
PAN'S LABIRINTH- Labirintul lui Pan
Este unul din acele filme uimitoare pe care oamenii l-ar fi putut trece cu vederea cu uşurinţă până acum. Este, un basm pentru adulţi şi spune povestea unei tinere care descoperă o lume fantastică şi întunecată într-un labirint vechi şi abandonat, care este păzit de un faun (este zeul fecundităţii din mitologia romană, divinitate romană, protectoare a câmpiilor, pădurilor şi turmelor, înfăţişată ca un bărbat cu coarne şi cu picioare de ţap). "Labirintul lui Pan" este genul de film ideal pentru toţi cei care încă mai vor să creadă în magie.
 
HARRY POTTER
Mai este, oare cineva care nu a văzut "Harry Potter"? Greu de crezut. Dar, serios, dacă nu ai văzut până acum filmele din seria "Harry Potter" (toate cele şapte), atunci nu mai sta pe gânduri şi vizionează-l. În caz contrar, vei pierde o serie de filme care au modelat într-adevăr această generaţie de tineri.
 
SPIRITED AWAY- Călătoria lui Chihiro
Încă un film fantastic unic şi deosebit pe care nu trebuie sa îl ratezi! Dintre toate filmele de animaţie, acesta este o adevarată comoară. Desigur, toate filmele create de Hayao Miyazaki sunt comori în adevăratul sens al cuvântului, dar această peliculă va avea un loc special în inima ta, vei vedea. Desenele animate nu au inspirat niciodată sentimente reale ca acum. "Spirited Away" spune povestea lui Chihiro, o fetiţă ambiţioasă de 10 ani, nefericită că familia ei se mută şi că va trebui să-şi facă prieteni noi. Tatăl ei se abate de la drumul spre casă pentru a explora un tunel misterios din padure, iar pe partea cealaltă este, de fapt, un oraş bântuit. Fără să-şi dea seama, au ajuns în Lumea Spiritelor.
 
EDWARD SCISSORHANDS- Edward Mâini de Foarfece
Această poveste de dragoste tragică îi are în rolurile principale pe Johnny Depp şi Winona Ryder, cei doi interpretează un tânăr bărbat care este lăsat neterminat de inventatorul său şi care are foarfece în loc de mâini şi fata de care acesta se îndrăgosteşte. În ciuda nevinovăţiei sale şi a aerului său inocent, lui Edward i se înscenează anumite lucruri şi este transformat în "personajul negativ" de locuitorii oraşului în care locuieşte, inclusiv fata care s-a îndrăgostit de el îl priveşte acum ca pe un monstru. Dar el rămâne un om bun la inima în ciuda tuturor lucrurilor care i se întâmplă. Acesta este un film clasic al regizorului Tim Burton, un basm suburban amplasat într-un decor fantezist.
Ce părere aveţi? Aţi văzut filmele?

1 comment:

 
 
Blogger Templates